Avax XC5

Gradient Avax XC5 a trecut toate testele și este gata de lansarea pe piață.Aripa a este omologată pentru clasa EN.D.Producția aripii este deja începută,aripa poate fi comandată în 3 mărimi,momentan doar o singură culoare fiind disponibilă.

Avax XC5 este o aripă foarte performantă și ușoară fiind construit din materiale de ultimă generație foarte ușoare și de cea mai bună calitate.Everlastul folosit pentru bordul de atac este întărit cu tije de plastic de maximă elasticitate oferind o bună stabilitate la viteză maximă.

AVAX XC5 este o aripă confortabilă și sigură, ușor de manevrat din clasa EN.D.Finețea foarte bună,viteza și foarte buna manevrabilitate în condiții de termică slabă fac din ea o excelentă aripă pentru zboruri lungi de XC.

Piloții de teste Tom De Dorlodot și Michael Gebert sunt încântați de aripă,testul suprem însă abia urmează cei doi participând cu Avax XC 5 la Red Bull Xalps.

Tom De Dorlodot spune despre aripă:

“Yesterday I flew the glider in really bad conditions. Strong Foehn, it was turbulent. The glider reacted really well. It behaves perfectly! And it’s very fast. I think I found the glider I have been dreaming about. Fast, real good performance and safe/clean. It’s predictable and the turn is very smooth. Congratulation to you and your team for developing such a good glider. “

Michael Gebert:
„Perfect! Thanks for the new Avax XC5. I had now some flights as well in strong conditions in Portugal and i am very happy. Easy for take off, nice for thermalling and flying!“